shadow

Camping les Falquets

De camping

Op onze camping bevinden zich 55 kampeerplekken, volledig door groen omgeven. De plekken verschillen van afmeting en zijn geschikt voor zowel een caravan als een tent. Een plekje aan de kant van de rivier, een plekje in de zon of juist in de schaduw, de keuze is aan jullie. Ook voor mini-campers/vans hebben wij een aantal mooie plekken beschikbaar. Het natuurterrein is helaas niet geschikt voor campers langer dan 6 meter. Alle kampeerplekken hebben de beschikking over elektriciteit en verdeeld over het terrein zijn diverse watertappunten aanwezig. Op het emplacement is tevens een plek voor de auto beschikbaar. De camping beschikt over een sanitairgebouw voorzien van meerdere toiletten en douches alsmede was- en afwasbakken. Ook is er een buitendouche aanwezig en kan er tegen betaling gebruik worden gemaakt van een wasmachine. Om de camping voor iedereen toegankelijk te houden hebben wij ervoor gekozen geen huisdieren toe te staan in het hoogseizoen (juli en augustus).

De omgeving

Het departement Drôme is het zuidelijkste deel van de regio Rhône-Alpes. Het ligt in het zuidoosten van Frankrijk en strekt zich uit langs de gelijknamige zijrivier de Rhône. De hoofdstad is Valence, een stad met veel verschillende architectonische stijlen, charmante winkels, musea, geweldige restaurants, een kathedraal en het prachtige park Jouvet. Geografisch gezien ligt de Drôme ter hoogte van de Alpen maar het klimaat, het landschap en de dorpjes zijn typisch Provençaals. Aangezien de Drôme niet al te hoog ligt kun je er van het vroege voorjaar tot het late najaar heerlijk genieten van al het moois dat het gebied te bieden heeft. Wandelen, fietsen, lekker eten, een tocht met de auto of motor, het kan hier allemaal! Kijk voor meer tips zeker eens op: http://www.ladrometourisme.com

Recreatie op de camping

Langs de camping loopt de rivier de l’Herbasse. Voor volwassenen een heerlijke plek om met je voeten in het water even af te koelen op warme dagen maar zeker kinderen kunnen er uren spelen en dammen bouwen, een bootjesrace houden of waterbeestjes vangen. Ook zijn er wat skelters, een zandbak en een pingpongtafel aanwezig en zijn er vanaf de camping leuke wandelingen te maken.

Bij de kleinschalige receptie kun je in de ochtend verse broodjes ophalen en er is een klein campingwinkeltje. Op het terras naast de receptie kun je terecht voor een lekkere koffie met, een lokaal wijntje en op een echte vakantiedag mag ook een ijsje uiteraard niet ontbreken.

Image

Contact info

Remon van Balken

475 Route de Margès
26260 Charmes sur l'Herbasse
Regio Drôme

Telefoon  :  +33(0)608184751
Email  :  info@campinglesfalquets.com
Internet  :  www.campinglesfalquets.com

Social Media

Seizoensopening

1 mei - 15 september

Informatie
Oppervlakte   2,5 Ha.
Aantal plaatsen   55
Emplacement   80 - 100 m2
Voorzieningen
Toiletten 5
Douches 5
Wastafels 10
Afwasplaatsen 7
Extra's

Broodservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet

Spreektalen
France France United Kingdom France
Verhuur
Geen verhuur  
Iconen
Wasmachine Gehandicapt Gehandicapt Gehandicapt WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant
Pinbetaling
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.